Nadat er telefonisch een afspraak is gemaakt komen wij bij u thuis voor een intakegesprek. Er wordt dan gesproken over de gezondheid, karaktereigenschappen en kenmerkende gedragingen van uw hond. Ook kunt u dan eventuele wensen kenbaar maken. Daarnaast nemen wij de algemene voorwaarden door en bespreken we de aansprakelijkheid. Dit wordt vastgelegd in een inschrijfformulier.

Tevens wordt de werkwijze van het uitlaten uitgebreid toegelicht. Door middel van een opdrachtformulier worden er duidelijke afspraken gemaakt over de verzekering, inentingen en de wandelingen. Verder ontvangt u onze algemene voorwaarden. Mocht u ons uw huissleutel geven dan maken wij eveneens een sleutelcontract met uw op.

Er worden 2 groepswandelingen per dag gelopen:
’s ochtends van ongeveer 10.00 tot 11.00 uur
en ’s middags van ongeveer 13.30 tot 15.00 uur.

De tijd dat uw hond van huis is ligt rond de twee uur. Dit is afhankelijk van uw adres, het aantal honden op de ronde, en de ligging van de uitlaatplek.

Er wordt ongeveer een uur met uw hond gelopen. Wij lopen alleen op plaatsen waar het toegestaan is de honden los te laten lopen en waar ze ook daadwerkelijk de ruimte hebben om te rennen, te spelen en te zwemmen. De oudere honden zullen wat meer snuffelen, ook dat is geen probleem als ze nog maar een uurtje kunnen meelopen.

Na afloop van de wandeling maken wij uw hond handdoek droog. Daarna worden ze moe en voldaan weer thuisgebracht. U wordt regelmatig op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen van uw hond. Ook maken wij regelmatig foto’s van de wandelingen.

Doordat de uitlaatgroep nooit erg groot is, is het overzicht en de controle over de groep optimaal en krijgen de honden de individuele aandacht en beweging die ze nodig hebben. De honden worden in de regel allemaal los uitgelaten, tenzij anders is afgesproken.
Bij de eerste wandelingen blijft uw hond aan een lange lijn. Zo leren wij het gedrag van u hond kennen en raken we aan elkaar gewend. Ook raakt hij/zij vertrouwd met de andere honden binnen de groep. Pas wanneer wij vinden dat de hond voldoende vertrouwd is geraakt en zich op zijn gemak voelt kan hij/zij los meelopen.

Voorwaarden

– honden die sociaal zijn naar hond en mens kunnen met de groep mee.

– honden mogen alleen los lopen als zij onder appel staan.

– honden moeten de jaarlijkse inentingen gehad hebben.

– eigenaar moet W.A. verzekerd zijn.

– niet gecastreerde reuen kunnen niet mee met een groepswandeling.

Voor een vrijblijvend gesprek of voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.