Een hond is een roedeldier. Daarom is het voor een hond heel erg leuk en goed om mee te gaan met onze uitlaatservice. U kunt ons bellen omdat u zelf geen tijd heeft om met uw hond een lange wandeling te maken, maar u kunt ons dus ook bellen omdat u uw hond een leuk en leerzaam uitje gunt. Naast de lichamelijke energie die uw hond tijdens onze wandelingen kwijt raakt, is zo’n wandeling ook nog eens heel goed om zijn geestelijke energie kwijt te raken. De sociale interactie en het bijbehorende spel tussen de honden geeft uw hond veel voldoening, zodat u zeker weet dat uw hond na een wandeling met ons moe en voldaan thuis komt.

Voordat uw hond de eerste keer meegaat, maken wij een afspraak met u ter kennismaking. Wij kunnen dan uw hond leren kennen en andersom. Tijdens dit gesprek kunnen we goede afspraken maken. Bovendien kunt u bij deze kennismaking uzelf ervan overtuigen dat uw hond in goede handen zal zijn. Na dit gesprek volgt de eerste wandeling. Wij halen uw hond op met onze bus. Onze bus is speciaal ingericht om honden veilig te vervoeren. Tijdens deze wandeling kijken wij hoe uw hond zich gedraagt en afhankelijk daarvan bepalen wij of hij de eerste wandeling al los kan of dat hij iets meer tijd nodig heeft.

Wij lopen altijd in gebieden waar uw hond veilig los kan en mag lopen. Dit is vaak in het bos maar soms ook bij het water. Op warme dagen zorgen wij er sowieso voor dat uw hond de mogelijkheid krijgt om af te koelen in het water.

Als u niet thuis bent als wij uw hond op komen halen, hebben wij een huissleutel nodig. Uw huis wordt met alle zorgvuldigheid weer afgesloten.

De wandeling

De hond(en) worden in groepsverband uitgelaten zodat ze heerlijk kunnen spelen, rennen of zwemmen. De honden kunnen zo op speelse wijze leren om in een groep te zijn. En door spel en ontspanning verbeteren de sociale vaardigheden, wat zorgt voor een evenwichtig karakter.

Honden die het liever wat rustiger willen doen, kunnen bij ons gerust mee en hun eigen gang gaan. De wandelingen vinden plaats in verschillende wandelgebieden waar uiteraard geen auto’s rijden.
De honden worden thuis opgehaald en na afloop veilig weer thuis gebracht.

Na aanmelding van uw hond, neemt de Roedel Hus contact met u op, en maken wij eventueel vrijblijvend een afspraak met u. Er van uitgaande dat het hier sociale honden betreft, die makkelijk zijn in de omgang met soortgenoten. Dit intake gesprek is om kennis met u te maken, en u met ons. In dit gesprek kunt u uw wensen, vragen of bijzonderheden kenbaar maken, omtrent uw hond(en). Wij hebben dan de mogelijkheid uw hond(en) in hun vertrouwde omgeving te mogen begroeten. Wanneer wij besluiten dat uw huisdier mee mag met ons, dan kunt u de algemene voorwaarden tekenen. Huissleutels die worden afgegeven bij de HUS worden gelabeld met een alleen bij ons bekende code.
Tip: vergeet niet de algemene voorwaarden te lezen.

Groepswandeling:
Er worden 2 groepswandelingen per dag gelopen:
’s ochtends van ongeveer 10.00 tot 11.00 uur
en ’s middags van ongeveer 13.30 tot 15.00 uur.
Individuele wandelingen doen wij tijdelijk niet meer.

Er wordt ongeveer een uur met uw hond gelopen. Wij lopen alleen op plaatsen waar het toegestaan is de honden los te laten lopen en waar ze ook daadwerkelijk de ruimte hebben om te rennen, te spelen en te zwemmen. De oudere honden zullen wat meer snuffelen, ook dat is geen probleem als ze nog maar een uurtje kunnen meelopen.

Na afloop van de wandeling maken wij uw hond handdoek droog. Daarna worden ze moe en voldaan weer thuisgebracht. U wordt regelmatig op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen van uw hond. Ook maken wij regelmatig foto’s van de wandelingen.

Doordat de uitlaatgroep nooit erg groot is, is het overzicht en de controle over de groep optimaal en krijgen de honden de individuele aandacht en beweging die ze nodig hebben. Wanneer de groep op een dag wat groter is zal er altijd extra toezicht en begeleiding zijn. De honden worden in de regel allemaal los uitgelaten, tenzij anders is afgesproken.
Bij de eerste wandelingen blijft uw hond aan een lange lijn. Zo leren wij het gedrag van u hond kennen en raken we aan elkaar gewend. Ook raakt hij/zij vertrouwd met de andere honden binnen de groep. Pas wanneer wij vinden dat de hond voldoende vertrouwd is geraakt en zich op zijn gemak voelt kan hij/zij los meelopen.

Uiteraard mogen alleen sociale honden mogen deelnemen aan de groepswandeling. Wanneer uw hond loops is of een besmettelijke ziekte heeft, kan deze niet mee met de groepswandeling.